Wat is het bouwdorp ?

Alles over Veghel in Hout

Wat is het bouwdorp?

Wat is het bouwdorp Veghel in Hout ?
Het bouwdorp is een kindervakantieweek in Veghel dat plaatsvindt In de laatste week van de grote vakantie. Kinderen van 5 tot en met 13 jaar mogen deelnemen aan deze week. De hoofdactiviteit is bouwen van een hut waarin ze mogen blijven slapen. Daarnaast kunnen de kinderen kiezen uit allerlei andere activiteiten. Het bouwdorp wordt gehouden in het Julianapark in Veghel. Hier vind je de plattegrond van het terrein.

Openingstijden:
De openingstijden zijn als volgt: maandag ,dinsdag en woensdag van 9.30 tot 16.00. Donderdag van 9.30 tot 14.00. Donderdagavond van 18.00 tot 23.00 in verband met avondprogramma.

Bouwdorpkaart:
Om toegang te krijgen tot het bouwdorp moeten de kinderen een bouwdorpkaart hebben. Via de pers en flyers via school wordt bekend gemaakt wanneer de verkoop van kaarten is. Bouwdorpkaarten zijn online te bestellen via deze site. Op de kaart staan alle gegevens van de kinderen, deze gegevens zijn bekend bij de administratie van het bouwdorp.

Bouwen van een hut:
Het begint op maandagmorgen met het bouwen van een hut van pallets. De kinderen hoeven alleen een hamer mee te brengen, voor spijkers en hout wordt gezorgd. De kinderen mogen zelf hun eigen groepje maken, leeftijd en aantal kinderen maakt daarbij niet uit.  De bouwdorpkaart moet uw kind altijd bij zich hebben, want daar staan alle gegevens van het kind op. Voor jonge kinderen is het wel belangrijk dat u als ouder op maandagmorgen mee helpt met het bouwen van de hut. Als eenmaal het geraamte van de hut staat, dan kunnen de kinderen goed vooruit. Er lopen vrijwilligers rond om te helpen, maar met honderden kinderen in het park is een helpende hand altijd fijn.

Eten en drinken:
De kinderen krijgen van het bouwdorp elke dag eten en drinken. Dat kan variëren van broodje worst tot een pannenkoek. Voor de echte grote honger mogen de kinderen een extra boterham meebrengen. We kunnen helaas geen rekening houden met diëten e.d.

Activiteiten:
Naast het bouwen van hutten krijgen de kinderen allerlei activiteiten waaraan ze kunnen deelnemen. Ze mogen daarbij zelf hun keuze maken. Het hoogtepunt van het bouwdorp is op donderdagavond: het slapen in je eigen hut. Daarvoor wordt de hut ingepakt in plastic en mogen ze blijven slapen van donderdag op vrijdag. U kunt uw kind digitaal via de site daarvoor opgeven.

Bouwdorp bezoeken:
Iedereen mag het bouwdorp bezoeken. Het park is helemaal afgesloten en er is één poort. Zonder begeleiding van een volwassene mogen de kinderen van het bouwdorp het park niet verlaten. Het oudercafé is voor bezoekers, maar ook voor die ouders die graag op het terrein blijven, maar tussendoor een kop koffie willen drinken of iets lekkers willen eten.

Veiligheid:
We vinden veiligheid heel erg belangrijk. Het park is helemaal afgezet.  De ingang bij de Bernadetteschool wordt bewaakt en kinderen mogen gedurende de openingstijden niet naar huis zonder een volwassene.

Locatie

Julianapark
5463 MD Veghel
Nederland

Telefoon: 0623213530 (alleen tijdens
de week van het bouwdorp).

Privacyverklaring >>>>>

Openingstijden

12 aug 2024: 9:30-16:00
13 aug 2024: 9:30-16:00
14 aug 2024: 9:30-16:00

15 aug 2024 :9:30-14:00
Avondprogramma: 18:00-22.30
Slaapnacht: 22.30 - 08:00