Bouwdorp 2021 met maatregelen corona.

Van 30 augustus tot en met 3 september.

Update 15 augustus 2021:
Naar aanleiding van de persconferentie van 13 augustus j.l. er is ten opzichte van het bouwdorp niet veranderd. We zijn geen festival. Het bouwdorp gaat gewoon door !!

Update corona 26 juli:
Bouwdorp 2021 gaat door!! De regering heeft aangekondigd dat meerdaagse festivals niet door mogen gaan tot 1 september. Bouwdorp Veghel in Hout valt niet onder meerdaagse festivals maar onder “een voor de jeugd georganiseerde activiteit”.
Bouwdorp gaat dus door, waarbij er wel veel aandacht zal zijn voor hygiëne, vermijden van grote drukte en anderhalve meter. Als volwassenen (bestuur, commissies, vrijwilligers maar zeker ook de bezoekende ouders) het goede voorbeeld geven, komt dat helemaal goed. Dan wordt het een geweldig feest voor de KINDEREN.

Update corona  21 juli 2021:
Bouwdorpkrant met update corona en oproep voor vrijwilligers: Bouwdorpkrant-nieuwsbrief-corona-1.pdf

Januari 2021: Informatie over corona:

Ons doel is om een veilig en vooral sfeervol bouwdorp te organiseren waar de kinderen zich veilig voelen. Dat geldt ook voor onze vrijwilligers. 

De kinderen zullen niet veel merken van de maatregelen, de kinderen hoeven dan ook geen afstand tot elkaar te houden en tot volwassenen. Ze kunnen net als altijd bouwen aan hun eigen hut en deelnemen aan mooie activiteiten. Activiteiten zoals knutselen, een poppenkast, luchtkussens , the voice ontbreken niet. Heel het park zal weer als vanouds helemaal vol komen te staan.
Vrijwilligers kunnen veilig hun werk doen, er is veel aandacht voor hygiëne en de anderhalve meter kunnen we waarborgen omdat er heel veel bewegingsruimte zal zijn in het park. Vrijwilligers krijgen hun eigen plek in het park om te verblijven.

De volgende maatregelen in het kort:

 • Bouwdorpkaarten: Bij het ophalen van de kaarten krijgt u de bouwdorpkaart(en), een bouwdorpkrant en per gezin één gezinskaart. Met de gezinskaart kunt u altijd het bouwdorp bezoeken.  Mocht het bouwdorp niet doorgaan door maatregelen van het RIVM, dan krijgt u het inschrijfgeld terug.
 • Gezinskaart: elk gezin krijgt één gezinskaart, die gezinskaart geeft het recht om het hele park in te gaan. Er kan dus altijd één ouder per gezin de hele dag vrij het park in. Voor de kleinere kinderen is het altijd prettig te weten dat er iemand in de buurt is die ze kennen. U mag die gezinskaart buiten de poort ook wisselen met opa, oma, kinderoppas etc. De gezinskaart moet getoond worden bij het in- en uitgaan van het park.
 • Bouwen van de hutten op maandagmorgen: ouder(s) zorgen er voor dat het bouwgroepje compleet is voordat ze het park ingaan. De kinderen mogen het groepje zo groot maken als ze willen. Per bouwgroepje mogen maximaal twee hulpouders meehelpen. Daarvoor gebruiken ze de bovengenoemde gezinskaart die ze aan de poort laten zien. Ouders die op de maandagmorgen niet meehelpen met bouwen, mogen in het park blijven. Als het bouwgroepje binnen is, krijgen ze een plaats toegewezen. Zijn er geen hulpouders, dan worden ze geholpen door vrijwilligers.
 • Openingstijden en sluitingstijden: de poort bij de Bernadetteschool gaat om 9.00 open. We hopen op een gespreide aankomst van kinderen en ouders die willen helpen met timmeren. Vanaf 15.30 kunnen de kinderen gespreid onder begeleiding van een volwassene weer naar huis.
 • Lunch: de kinderen moeten deze editie hun eigen lunch meebrengen, voor drinken wordt gezorgd.
 • Slecht weer: bij slecht weer mogen alleen de kinderen naar de tenten toe om te schuilen. Alle tenten hebben geen zijflappen zodat ventilatie mogelijk is. Vrijwilligers zorgen buiten de tenten voor de nodige controle. Voor de bezoekers en ouders is er helaas geen schuilmogelijkheid, kinderen gaan dus voor.
 • Informatie tijdens en voor de bouwdorpweek: Via de bouwdorpkrant(en), website, email en social media wordt u geïnformeerd over belangrijke zaken. U kunt ook via de contactknop van de site een mail sturen.
 • Dagkaarten: gelang de verkoop van bouwdorpkaarten, worden er dagkaarten verkocht. Dagkaarten worden alleen verkocht aan die kinderen waarvan broertje of zusje al deelnemen aan het bouwdorp.
 • Afgesloten terrein: zoals altijd is het hele park hermetisch afgesloten. Kinderen mogen zonder volwassenen het park niet verlaten. Daar wordt opgelet bij de uitgang.
 • In je eigen hut slapen: het keuren en inpakken van de hutten is zeer arbeidsintensief en daarom hebben we besloten dat de kinderen dit jaar niet kunnen blijven slapen.
 • Maatregelen RIVM :We hebben continu overleg met gemeente en GGD en we volgen de regels van het RIVM. We passen de maatregelen aan als regels inderdaad versoepelen. Dat geldt ook voor als de maatregelen strenger worden. Volg website,mail en social media.

Locatie

Julianapark
5463 MD Veghel
Nederland

Telefoon: 0623213530 (alleen tijdens
de week van het bouwdorp).

Privacyverklaring >>>>>

 

Openingstijden

29 aug tot en met 31 aug 2022:
9:30-16:00

1 sept 2022 :
9:30-14:00
18:00-22.30